Често задавани въпроси

Тук отговаряме на най-важните въпроси за нашата платформа, нашите услуги и нашата компания.

Начало > Платформа > Често задавани въпроси

Общи въпроси

Какво е Лазер Мастър?

Лазер Мастър е платформа за изчисляване и заявка на лазерно изрязани и огънати детайли. Това е е първата и единствена дигитална услуга в България, която може да предложи пълен автоматичен процес на конфигуриране и офериране за всяка лазерно изрязана или огъната част.

Какви производствени процеси предлага Laser Master?

Вие можете да поръчате лазерно изрязани и огънати детайли и компоненти.

Кой произвежда моите части?

Ние. На ваше разположение е свръх-модерен машинен парк с висококвалифициран и опитен екип от инженери и техници. Ние работим с последни поколения файбър-лазер за металорязане на листов материал, СО2-лазер за рязане и гравиране  на неметали както и с 6+1 осов цифров хидравличен абкант.

Колко струва използването на Laser Master?

Създаването  на клиентски акаунт и калкулирането на цената са безплатни. Вие заплащате само показаната цена за вашата поръчка.

Каква информация е необходима за регистрация?

За да създадете клиентски акаунт, въведете валиден имейл и парола, след което проверете пощата си за потвърждение. Проверете папка "spam", понякога имейлът за потвърждение попада там.

Мога ли да поръчам и като частен клиент?

Да. Независимо че нашата оферта е съобразена с нуждите на бизнес клиентите, вие можете да поръчате като частно лице.

От къде идват моите детайли?

Производството на вашите детайли се извършва в нашата производствена база в Габрово. За адрес и контакт натиснете тук.

Как се извършва плащането?

Заплащането на поръчаните от вас детайли и компоненти се извършва предварително, като ние предлагаме няколко възможности за това: Плащане на проформа-фактура, Paypal, Visa/MasterCard. 

Друг доставчик ми направи по-евтина оферта. Как е възможно това?

В България има хиляди металообработващи компании. Със сигурност има случаи, когато някой ще ви предложи по-евтина оферта. Но ние държим под око общата цена и качеството. Чрез нашата автоматична платворма ние гарантираме цени за висококачествени метални части, които са постоянно под пазарното ниво. Чрез премахване на отнемащото време за търсене на доставчици, нашите автоматизирани процеси спестяват време и усилие, така че Laser Master винаги се изплаща в дългосрочен план.

Колко безопасно се съхраняват моите лични данни?

Всички данни се предават в криптирана форма. Ние съхраняваме вашите прикачени файлове в наши сървъри, където те са надеждно защитени срещу неоторизиран достъп. Вашата поръчка ще бъде споделена само с технияеския персонал.

Изчисляване и поръчка

Как да получа оферта?

След  еднократна безплатна регистрация, имате достъп до нашия калкулатор за оферти за лазерно изрязани детайли. Всичко, от което се нуждаете, са CAD файлове във DXF-формат. Нашите изисквания за CAD файлове могат да бъдат намерени в раздела указания за проектиране. Изберете вашите файлове директно в прозореца и натиснете бутона „Прикачи файл“. След това използвайте бутоните за конфигуриране, с които можете да зададете производствени параметри като количество или материал. Ще получите вашата индивидуална оферта, като кликнете върху бутона "Изчисли оферта".

Как се изчислява цената?

Нашата платформа изчислява цената въз основа на вашите файлове и параметри като време за рязане, материал, дебелина на материала, размер на детайла и други стойности.

В какъв формат трябва да са моите CAD файлове?

В Лазер Мастър, файловете за лазерно рязане е възможно да се прикачват само във векторен DXF формат. В същото време съществуват множество други векторни формати като DWG, SVG и др.. Ако разполагате с файлове в друг векторен формат, списъкът с онлайн конвертъри може да ви бъде полезен. С тяхна помощ вие успешно ще преобразувате вашите файлове във векторен DXF формат и ще може да ги прикачвате в платформата.

Кога и защо трябва да кача технически чертеж в допълнение към CAD файла?

Техническите чертежи в PDF-формат са необходими за при детайлите, които има нужда да се сгънат на абкант. Прикаченият векторен CAD-файл ще се използва като файл за изрязване, а допълнителна информация като ъгли, допуски идр. трябва да присъства на чертежа, тъй като неможе да се вземе автоматично в предвид. В случай на несъответствия между CAD и PDF файловете, производството ще се основава на CAD файла, ако е възможно. За повече информация вижте нашите указания за проектиране. PDF файлът може да бъде прикачен след изчислението чрез бутона "Качване на чертежи".

Мога ли да изтегля оферта в PDF формат?

Предлагаме тази опция, за да можете да споделяте оферти с колегите си от компанията. Веднага след като конфигурирате поръчката си в платформата, можете да изтеглите офертата си като PDF.

Има ли минимално количество в Лазер Мастър?

Не. Минималното количество на детайли, които можете да поръчате при нас е 1.

Падат ли цените при по-дълги срокове за доставка?

Да, когато ви предлагаме няколко прозореца за доставка за всяка поръчка при съответни условия. В такър случай колкото е по-късна избраната дата за доставка, толкова са по-ниски цените.

Има ли минимална стойност на поръчката?

Да, минималната стойност на поръчката е 100 лв. с вкючено ДДС.

Мога ли да променя или отменя поръчката си в кратък срок?

Това може да е възможно aко вашата поръчка още не е изпълнена. Моля свържете се с нас по телефона за да проверим незабавно дали може я променим.

Мога ли да поръчам отново вече направени поръчки?

Да, всички направени поръчки се запазват във вашия клиентски акаунт и могат да бъдат задействани отново.

Мога ли да получа сертификат за материала?

Да, ние предоставяме тази услуга. Вие имате възможност да получите сертификат за качество на материала (3.1) на нашата платформа.

Производство и доставка

С какъв машинен парк разполагаме?

На ваше разположение е свръх-модерен машинен парк с висококвалифициран и опитен екип от инженери и техници. Ние работим с последни поколения файбър-лазер за металорязане на листов материал, СО2-лазер за рязане и гравиране  на неметали както и с 6+1 осов цифров хидравличен абкант.

Колко бърза е доставката?

Благодарение на голямата ни ефективност, ние можем да предложим гъвкави срокове за доставка. Най-краткият срок от доставката е три дни. Ако трябва да стане по-бързо, най-добре е да се свържете директно с нас.

Кой доставя поръчката?

Работим съвместно с всяка посочена от вас спедиторска компания, по-малките заявки ги изпращаме по куриер. Като ваш единствен договорен партньор, ние се грижим за целия процес.

Колко струва доставката?

Разходите за доставка се поемат от клиента. Ако имате клиентски номер при желаната куриерска фирма, вие можете да го въведете за получите договорените от вас куриерски условия. 

Как се формират логистичните разходи?

Разходите за доставка се изчисляват въз основа на теглото и размерите на вашите компоненти и разстоянието от производителя.

Мога ли сам, на място да взема поръчката си?

Да, вие можете да посетите нашата база в Габрово и да вземете готовите детайли на място. Къде точно се намираме, ще разберете тук.

Имате ли още въпроси?

Чувствайте се свободни да ни пишете по всяко време или да ни се обадите с вашата заявка.